Flere penge til insulinpumper:

I efteråret 2006 afsatte regeringen, som en ramme i finansloven, 20 milioner til insulinpumper. Danske regioner og regeringen har nu forhandlet om midlerne, og der er afsat ialt 13,2 mio. i år og foreløbigt 20,6 pr. år i 2008-2010. Hvordan pengene fordeler sig, ved vi ikke 100%, men vi har hørt fra Region Midtjylland, at de har fået bevilliget 200 insulinpumper, hvilket betyder, at op mod halvdelen af alle børn med diabetes i regionen vil få mulighed for at få insulinpumpebehandling inden for de næste 1½ – 2 år. Diabetesforeningen har de seneste år arbejdet målrettet på at få en stigning i bevillingen af insulinpumper og håber at tendensen fra Region Midtjylland holder.

Gang i Danmark – motion for alle:

Under overskriften Gang i Danmark er Diabetesforeningen gået sammen med 5 andre organisationer om at få flere danskere til at dyrke motion. I otte udvalgte kommuner gøres en særlig indsats, men over hele landet begynder et hav af motionsaktiviteter i august. Der er aktiviteter for enhver smag og for både børn og voksne. Du kan prøve historiske gåture, hensynstagen motion, dans, svømming, løb og meget meget mere. I flere kommuner kan du også få testet din sundhed.

Der udbydes et hav af motionsaktiviteter på www.gangidanmark.dk klik ind på “gang i din kommune og find aktiviteter i dit lokalområde.